Paksi Polgármesteri Hivatal

A képviselő-testület döntéseinek végrehajtására, valamint a közigazgatási ügyek intézésének céljából Polgármesteri Hivatal működik. A hivatal szakmai szervezet, a dolgozói köztisztviselők. A hivatalt a jegyző vezeti.

Pályázatok

Talán nincs is olyan nap amikor éppen ne lehetne valamilyen pályázatot benyújtani. A legtöbb kiírás a bizottságok nevéhez kapcsolódik, de akadnak szép számmal más szervezetek is, amelyek lehetőséget, segítséget nyújtanak a város lakóinak.

Közzétett dokumentumok

A helyi közügyek szabályozására, a város közigazgatási területén a képviselő-testület jogosult rendeletet alkotni. A rendeletek szólhatnak magasabb szintű jogszabály végrehajtásáról is. Betartásuk mindenkire nézve kötelező.

A város vezetői

A képviselő-testület élén a polgárok által megválasztott polgármester áll. Ő vezeti a testület üléseit és irányítja az intézményeket. A polgármester javaslatára, az Ő helyettesítésére a képviselő-testület alpolgármestereket választ.

Testület

A város polgárai az önkormányzati jogok gyakorlása érdekében 11 tagú testületet és 1 polgármestert választanak 4 éves időtartamra. 2010-ben 8 fő egyéni választókerületben, 3 fő úgynevezett kompenzációs listáról és 1fő polgármester került megválasztásra. A 2010-ben megválasztott képviselő-testület összetétele 8 fő FIDESZ, 1 fő MSZP, VJE, 1 fő Paksi Lokálpatrióták, 1 fő Paks Városért Mozgalom. A polgármester szintén a FIDESZ jelöltje lett.

Bizottságok

A képviselő-testület egyes feladatait az általa létrehozott bizottságokra átruházhatja. A bizottságok általában 5 főből állnak, a tagok többsége tagja a képviselő-testületnek. A bizottságok részt vesznek a döntések szakmai előkészítésében is.

Közélet

Döntött a testület

2017.05.19.

A lakossági és az önkormányzati igényekre tekintettel folytatódik a Helyi Építési Szabályzat módosítása, átalakul a helyi települési értéktár bizottság és kevesebb óvodai csoport indul az új tanévben- egyebek mellett erről döntött májusi ülésén a képviselő-testület. A grémium kitüntetések adományozásáról is határozott.

Közélet

Városfejlesztésről lesz szó a lakossági fórumon

2017.05.22.

A Pollack Mihály utcai térbeépítési ötletek mellett a városfejlesztési tanulmánytervben szereplő elképzeléseket is megismerhetik az érdeklődők a Csengey központban tartandó lakossági fórumon, május 31-én 17 órától.

Közélet

Több utcát leaszfaltoznak

2017.05.24.

Aszfaltozással javítja mintegy 15 nagyforgalmú, rossz állapotú utca burkolatát idén az önkormányzat.

Közélet

Megemlékezést tart a német önkormányzat

2017.05.25.

A magyarországi németek kitelepítésére emlékeznek Dunakömlődön május 28-án.

Közélet

Befejeződött az útfelújítás

2017.05.16.

Befejeződött a dunakömlődi Sánchegy utca felújítása. A beruházás 14,5 millió forintból, az önkormányzat saját költségvetéséből, a Kronológ Kft. kivitelezésében valósult meg.

Közélet

Védett épületek felújítására pályázhatnak

2017.03.30.

Megjelent a városépítő bizottság védett épületek felújításának támogatására vonatkozó I. félévi pályázati felhívása.