Paksi Polgármesteri Hivatal

A képviselő-testület döntéseinek végrehajtására, valamint a közigazgatási ügyek intézésének céljából Polgármesteri Hivatal működik. A hivatal szakmai szervezet, a dolgozói köztisztviselők. A hivatalt a jegyző vezeti.

Pályázatok

Talán nincs is olyan nap amikor éppen ne lehetne valamilyen pályázatot benyújtani. A legtöbb kiírás a bizottságok nevéhez kapcsolódik, de akadnak szép számmal más szervezetek is, amelyek lehetőséget, segítséget nyújtanak a város lakóinak.

Közzétett dokumentumok

A helyi közügyek szabályozására, a város közigazgatási területén a képviselő-testület jogosult rendeletet alkotni. A rendeletek szólhatnak magasabb szintű jogszabály végrehajtásáról is. Betartásuk mindenkire nézve kötelező.

A város vezetői

A képviselő-testület élén a polgárok által megválasztott polgármester áll. Ő vezeti a testület üléseit és irányítja az intézményeket. A polgármester javaslatára, az Ő helyettesítésére a képviselő-testület alpolgármestereket választ.

Testület

A város polgárai az önkormányzati jogok gyakorlása érdekében 11 tagú testületet és 1 polgármestert választanak 4 éves időtartamra. 2010-ben 8 fő egyéni választókerületben, 3 fő úgynevezett kompenzációs listáról és 1fő polgármester került megválasztásra. A 2010-ben megválasztott képviselő-testület összetétele 8 fő FIDESZ, 1 fő MSZP, VJE, 1 fő Paksi Lokálpatrióták, 1 fő Paks Városért Mozgalom. A polgármester szintén a FIDESZ jelöltje lett.

Bizottságok

A képviselő-testület egyes feladatait az általa létrehozott bizottságokra átruházhatja. A bizottságok általában 5 főből állnak, a tagok többsége tagja a képviselő-testületnek. A bizottságok részt vesznek a döntések szakmai előkészítésében is.

Közélet

Megújul a Sánchegy utca

2017.03.21.

Elkezdődött a Sánchegy utca felújítása. A beruházás önkormányzati forrásból, 14.5 millió forintból valósul meg május végéig.

Közélet

Folytatódik a mentorprogram

2017.03.22.

Önkormányzati forrásból folytatódik a tanév elején az általános iskolás roma tanulók felzárkóztatására és tehetséggondozására indított mentorprogram. A második félévben hátrányos helyzetű gyermekek számára biztosított a lehetőség.

Közélet

Új laboratóriumot adtak át

2017.03.23.

A mikrobiológiai laboratóriumban víz- és szennyvízrendszerek ellenőrző vizsgálatait végzik el. Az átadás napján jubiláló kollégákat is köszöntöttek.

Közélet

Ki kapja az Arany Rozmaring Díjat?

2017.02.20.

A Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat által alapított elismerést a Német Nemzetiségi Napon adják át. A kitüntetett személyére március végéig lehet javaslatot tenni.

Közélet

A Gyermekeinkért díjra várnak javaslatokat

2017.02.27.

Március 31-ig lehet javaslatot tenni a Gyermekeinkért díj idei kitüntetettjeinek személyére.